aromazorg pioenroos
Aromazorg, een milde en natuurlijke geneeswijze

Aromazorg

Het herstellen van de balans

Voelt u zich niet in balans? Of bent u somber, moe, gespannen of heeft u lichamelijke klachten? Dan kan aromazorg u helpen. Aromazorg stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam op een milde wijze om zo gezondheidsklachten te verminderen, zodat u zich snel beter voelt.

Wat is aromazorg (aromatherapie)?
Bij aromazorg wordt er gebruik gemaakt van etherische oliën. De plant maakt deze etherische olie zelf aan om onder anderen zichzelf te beschermen tegen bacteriën, virussen en schimmels. Deze oliën worden uit de plant gewonnen. Aromazorg wordt toegepast via de luchtwegen (inhalatie) en de huid (massage, kompressen, crème).

Waar kan aromazorg u bij helpen?
Er zijn talloze behandelmogelijkheden, afhankelijk van uw situatie en uw voorkeur. Daarom is het verstandig om voor het gebruik van de juiste (en veilige) etherische oliën een aromadeskundige te raadplegen. Marjan is afgestudeerd aromadeskundige en zij kan door haar ervaring u het beste advies kan geven. Marjan let op een mogelijke overgevoeligheid voor de oliën, de kwaliteit en de contra-indicaties of interactie met medicijnen. Afhankelijk van uw klachten stelt zij de juiste aromazorg voor u samen. Aromazorg kan helpen bij klachten zoals spanningen, slaapproblemen, angst en/of sombere stemming, vermoeidheid, klachten aan de luchtwegen of problemen met de huid. Aromazorg wordt veel toegepast bij de doelgroepen ouderen en kinderen.

Het verschil tussen aromazorg en fytotherapie
Aromazorg is een speciale vorm van fytotherapie en maakt uitsluitend gebruik van etherische oliën van planten. Het wordt alleen op de huid of via inademing toegepast. Fytotherapie gebruikt juist een veelvoud aan natuurlijke stoffen uit de plant. Etherische oliën zijn daar slechts een onderdeel van. Fytotherapie wordt ook vooral inwendig toegepast. Beiden doen uiteindelijk hetzelfde: het stimuleren van het zelfherstellende vermogen zodat u zich gezonder voelt.

Voor meer informatie over aromazorg en etherische oliën, raadpleeg:
Oncoline.nl
De Levensboom

De boeken:
Aromecum van Drs. Harmen Rijpkema
Inleiding in de Complementaire Zorg van Martine Busch
Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening van Madeleine Knapp Hayes-Wellhüner

UNIIK is lid van de Nederlandse Vereniging van Fytotherapie (NVF) en de Beroepsvereniging voor zorgprofessionals (V&VN), afdeling Complementaire Zorg.

Marjan Andeweg, verpleegkundige, aromazorg en massage

Marjan Andeweg | Verpleegkundige, Aromazorg en Massage

Marjan werkt sinds 1979 in de zorg. Ze heeft in 1981 haar diploma ziekenverzorgster gehaald en in 1985 de opleiding verpleegkunde afgerond in het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Een wereldreis tijdens een sabbatical bracht Marjan in aanraking met culturen en geneeswijzen uit het verre Oosten. Dat leverde haar volop inspiratie voor de mogelijkheden met complementaire zorg.

Via haar werk als verpleegkundige in de wijk heeft ze ervaren dat aromazorg en massage een aanvulling op de reguliere behandeling is. Daarom heeft ze de opleiding tot Aromadeskundige bij de Levensboom gevolgd en is sindsdien gecertificeerd Aromadeskundige. Met ondersteuning van deze kracht van de natuur gezondheidsproblemen van mensen oplossen. Dat is haar passie.

marjan@uniik.nl
06 22 55 66 05

Tarieven 2018

De behandelingen bij UNIIK bestaan uit een eenmalig consult of een begeleiding over meerdere consulten. Wij hanteren vaste tarieven per gesprek (meestal 60 - 80 minuten) zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het tarief van Marjan Andeweg bedraagt € 50,- per uur. Het tarief van Gerben Hoogsteen bedraagt € 25 per kwartier

Worden fytotherapie en aromatherapie vergoed door de zorgverzekering?
Helaas is het in Nederland nog niet zover dat fytotherapie en aromatherapie door de zorgverzekeraars worden vergoed. 

UNIIK is lid van: