klaprozen fytotherapie
Complementaire zorg zodat u zich weer gezond gaat voelen

Behandelwijze

Hoe gaat het precies in zijn werk en wie zijn wij

Uitleg naam UNIIK

De naam UNIIK is een samenvoeging van de woorden Uni (van universeel, één, verenigd) en IK (de innerlijke ik, het individu). De combinatie geeft aan dat iedereen uniek is, er is maar één persoon zoals u.  En door onze kennis over natuurlijke geneeskunde en reguliere geneeskunde te bundelen willen we dat ieder uniek persoon zich weer gezond gaat voelen. Dat is het doel van UNIIK: voor iedereen een behandeling vinden die werkt!

Het logo
De combinatie van reguliere en natuurlijke geneeskunde komt in het beeldmerk tot uiting door de tweekleurige capsule die een ‘gezonde’ kern bevat in de vorm van een blaadje. De punt die de twee gekleurde delen onderbreekt, vervangt de punten op de i’s in de naam en vormt ook een gezonde kern. Twee lettertypes vormen samen de naam UNIIK. Het ene lettertype is strak en zakelijk (reguliere geneeskunde), de andere ronder en zachter (natuurgeneeskunde).

Graag leggen wij aan u uit hoe de behandelwijze bij UNIIK in zijn werk gaat. Zo kunt u zich voorbereiden en komt u niet voor verrassingen te staan. 

Voordat u bij ons op consult komt, vragen wij u om wat gegevens over uzelf te verzamelen. Bijvoorbeeld of u op dit moment al medicijnen gebruikt, hoe lang uw klachten bestaan en wat uw huidige levensstijl is. Zo kunnen wij tijdens het consult meteen een goed beeld van uw gezondheidsprobleem krijgen. Uiteraard respecteren wij altijd de reguliere behandeling en vullen dit aan met een natuurlijk geneeskundig advies uit fytotherapie of aromatherapie. Dat heet complementaire zorg en dat betekent voor u het beste van beide werelden zodat u zich weer gezond gaat voelen. Als u dit wenst, informeren wij uw huisarts over de behandeling die UNIIK u adviseert.

Na het consult weet u wat UNIIK voor u kan betekenen. De medicijnen/middelen die wij voorschrijven staan op een recept  of wij laten u weten wanneer het voor u klaar staat. . 

Voor fytotherapie kunt u terecht bij Gerben, voor aromazorg bij Marjan. U kunt ons een e-mail sturen of bellen voor een afspraak in onze praktijk in Numansdorp.

De tarieven
Het tarief van Marjan Andeweg bedraagt € 15,- per kwartier.
Het tarief van Gerben Hoogsteen bedraagt € 25,- per kwartier.

Aanbieding!  20% korting op de tarieven voor leden van Sport & Gezondheidscentrum Sagitalas in Numansdorp

Gerben Hoogsteen, Verzekeringsarts, Specialist plantaardige geneeskunde

Gerben Hoogsteen | Verzekeringsarts, Gecertificeerd fytotherapeutisch arts

Grootgebracht tussen bloemen en planten in de prachtige tuinen van zijn moeder en tante was het logisch dat Gerben tijdens zijn studie Geneeskunde belangstelling kreeg voor de geneeskrachtige planten. Via studie en onderwijs van de heer H.L. Bogaerds (oprichter van Bonusan) heeft Gerben zich bekwaamd in de fytotherapie. Sinds 1987 behandelt hij daarmee patiënten met vooral chronische gezondheidsklachten. Daardoor heeft hij een langdurige ervaring met de mogelijkheden van fytotherapie opgebouwd. Op 7 juli 2018 heeft hij het diploma van de opleiding Phytotherapie für Ärzte in Duitsland gehaald na het volgen van een 2 jarige post-universitaire studie bij Professor Beer in de kliniek Blankenstein in Hattingen.

Gerben is opgeleid als arts aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en in 1987 afgestudeerd. Hij is momenteel werkzaam als geregistreerd verzekeringsarts. Hij heeft daardoor veel ervaring met de analyse van complexere gezondheids-klachten met meerdere achtergronden. De combinatie regulier met complementair maakt hem daardoor bij uitstek geschikt om met u de juiste gezondheidsbeslissingen te nemen. Want daar gaat het uiteindelijk om.

gerben@uniik.nl
06 51 35 19 70

Marjan Andeweg, verpleegkundige, aromazorg en massage

Marjan Andeweg | Verpleegkundige, Aromazorg en Massage

Marjan werkt sinds 1979 in de zorg. Ze heeft in 1981 haar diploma ziekenverzorgster gehaald en in 1985 de opleiding verpleegkunde afgerond in het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Een wereldreis tijdens een sabbatical bracht Marjan in aanraking met culturen en geneeswijzen uit het verre Oosten. Dat leverde haar volop inspiratie voor de mogelijkheden met complementaire zorg.

Via haar werk als verpleegkundige in de wijk heeft ze ervaren dat aromazorg en massage een aanvulling op de reguliere behandeling is. Daarom heeft ze de opleiding tot Aromadeskundige bij de Levensboom gevolgd en is sindsdien gecertificeerd Aromadeskundige. Met ondersteuning van deze kracht van de natuur gezondheidsproblemen van mensen oplossen. Dat is haar passie.

marjan@uniik.nl
06 22 55 66 05

Over complementaire zorg

Aanvullende zorg naast reguliere zorg

Complementaire zorg is aanvullende zorg naast de reguliere zorg (huisarts, medisch specialist). Voorbeelden zijn aromazorg, fytotherapie, yoga, mindfulness en massage. Deze vormen van zorg bevorderen het zelfherstellend vermogen van het lichaam met als resultaat dat u zich gezonder voelt.

Voor veel Nederlanders is complementaire zorg inmiddels een bekend gegeven. Studies laten namelijk zien dat meer dan 50% van onze bevolking er al gebruik van maakt.  De voornaamste reden om gebruik te maken van complementaire zorg is om de kwaliteit van leven te vergroten en de gezondheid te verbeteren. UNIIK biedt u complementaire zorg via aromazorg en fytotherapie.

Passiflora fytotherapie

UNIIK is lid van: