Ginkgo biloba fytotherapie
Op natuurlijke wijze het zelfherstellend vermogen vergroten

Fytotherapie

Het zelfherstellend vermogen vergroten

Voelt u zich niet gezond en heeft u last van chronische klachten? Vindt u dat de reguliere zorg uw klachten onvoldoende verbetert? Of heeft u veel klachten en bijwerkingen van chemische medicijnen? Dan helpen wij u graag met onze unieke en vooral natuurlijke behandeling met fytotherapie. Bij ons staat u als mens centraal. Wij bekijken hoe we uw zelfherstellend vermogen kunnen vergroten waardoor u zich weer gezond voelt en een hogere kwaliteit van leven krijgt.

Wat is fytotherapie (kruidengeneeskunde)?
Fytotherapie (fyton = plant), ook wel kruidengeneeskunde genoemd, staat voor de professionele toepassing van geneeskrachtige planten bij gezondheidsklachten, vooral bij chronische klachten. Het gebruik van geneeskrachtige kruiden dateert al uit de oudheid. Fytotherapie is geen alternatieve geneeskunde maar een complementaire geneeskunde: een aanvulling op de reguliere geneeskunde. De wetenschap houdt zich steeds intensiever bezig met plantaardige geneesmiddelen. De uitdaging is om de traditionele kennis over planten te combineren met de moderne inzichten.

Waar kan fytotherapie u bij helpen?
Heeft u chronische klachten waar de reguliere geneeskunde u niet verder mee kan helpen? Dan kan fytotherapie wellicht uitkomst bieden! Het kan ook een goed alternatief zijn als u veel last heeft van bijwerkingen van chemische medicijnen. Voorbeelden van aandoeningen waarbij fytotherapie kan worden toegepast zijn spijsverteringsproblemen zoals het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of bovenbuik klachten, menstruatiestoornissen of klachten in de overgang, ontstekingen aan de luchtwegen, prostaatklachten, huidaandoeningen zoals eczeem, spanningsklachten zoals slapeloosheid, onrust of labiliteit, depressieve klachten en aandoeningen van de spieren en gewrichten.

Verschil tussen fytotherapie en homeopathie
Fytotherapie is net als homeopathie een natuurlijke geneeskunde. Beiden maken gebruik van grondstoffen uit de natuur en kennen nauwelijks bijwerkingen. Homeopathie maakt echter ook gebruik van dierlijke en minerale grondstoffen. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van (sterk) verdunde producten. Dit is bij fytotherapie niet het geval.

Voor meer informatie over fytotherapie en plantaardige geneesmiddelen, raadpleeg:
Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie
Infofyto.nl
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (informatiebank)
European Medicines Agency

 UNIIK is lid van de Nederlandse Vereniging van Fytotherapie (NVF) en de Beroepsvereniging voor zorgprofessionals (V&VN), afdeling Complementaire Zorg.

Gerben Hoogsteen, Verzekeringsarts, Specialist plantaardige geneeskunde

Gerben Hoogsteen | Verzekeringsarts, Gecertificeerd fytotherapeutisch arts

Grootgebracht tussen bloemen en planten in de prachtige tuinen van zijn moeder en tante was het logisch dat Gerben tijdens zijn studie Geneeskunde belangstelling kreeg voor de geneeskrachtige planten. Via studie en onderwijs van de heer H.L. Bogaerds (oprichter van Bonusan) heeft Gerben zich bekwaamd in de fytotherapie. Sinds 1987 behandelt hij daarmee patiënten met vooral chronische gezondheidsklachten. Daardoor heeft hij een langdurige ervaring met de mogelijkheden van fytotherapie opgebouwd. Op 7 juli 2018 heeft hij het diploma van de opleiding Phytotherapie für Ärzte in Duitsland gehaald na het volgen van een 2 jarige post-universitaire studie bij Professor Beer in de kliniek Blankenstein in Hattingen.

Gerben is opgeleid als arts aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en in 1987 afgestudeerd. Hij is momenteel werkzaam als geregistreerd verzekeringsarts. Hij heeft daardoor veel ervaring met de analyse van complexere gezondheids-klachten met meerdere achtergronden. De combinatie regulier met complementair maakt hem daardoor bij uitstek geschikt om met u de juiste gezondheidsbeslissingen te nemen. Want daar gaat het uiteindelijk om.

gerben@uniik.nl
06 51 35 19 70

Tarieven 2018

De behandelingen bij UNIIK bestaan uit een eenmalig consult of een begeleiding over meerdere consulten. Wij hanteren vaste tarieven per gesprek (meestal 60 - 80 minuten) zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het tarief van Marjan Andeweg bedraagt € 50,- per uur. Het tarief van Gerben Hoogsteen bedraagt € 25 per kwartier

Worden fytotherapie en aromatherapie vergoed door de zorgverzekering?
Helaas is het in Nederland nog niet zover dat fytotherapie en aromatherapie door de zorgverzekeraars worden vergoed. 

UNIIK is lid van: